Indret med årets farver

Indret med årets farver

I en verden, der er i konstant bevægelse, er farvetrends en måde at udtrykke vores individualitet og skabe et nyt udtryk. Men hvilke farver vil være på tegnebrættet i år? Og hvordan kan vi bruge farver til at indrette vores stil på badeværelset? Vi vil udforske de nyeste og seneste farvetrends, og vi har derfor spurgt indretningsarkitekt Kira Staugaard til råds.


Kan du beskrives årets trends indenfor farver og indretning?
 

I 2023 vil vi bevæge os i retning mod mere varme og rolige toner. Som følge af den aktuelle energikrise som vi står i, er varme pludselig blevet en luksusvare, og derfor skaber vi varme i vores hjem ved at tilføje nye farver som spænder fra subtile neutrale nuancer til mere livlige pasteller. De jordnære og neutrale farver – brunlige, grønne og pasteller kan kombineres med smukke naturmaterialer.


Hvordan matches overflader og materiale med de moderne farver?

Træ og særligt eg har længe været det mest udbredte, når vi taler materialer i de nordiske badeværelser/hjem. Moderne farver fungerer rigtig godt sammen med træ. Farver komplimenterer nemlig og får træet til at træder endnu smukkere frem. Andre mørke træsorter passer også rigtig fint med farver. Man skal dog være opmærksom på at den mørke træglød kan være med til at opsluge plads og derfor skal der tages højde for det i farvesætning.  Det kan være en fordel at trække farvesætningen i en lysere retning, hvor træet kommer til at stå i flot samspil med mere lyse og støvede farver.


Hvad er vigtigst at tænke på, når man skal vælge farver til sit badeværelse?

Det er først og fremmest vigtigt at kigge på størrelsen af badeværelset. Derudover skal man kigge på mængden af naturligt lys. Farver og lys har nemlig meget at sige om, hvor stort badeværelset kommer til at virke. Mørke farver vil absorbere lyset. Modsat kan lyse farve være med til at reflektere lyset, og på den måde give en illusion af at badeværelset er større.


Fremhæv dine yndlingsfarver i tilbehøret

Du kan nemt tilføje farver, der understreger lige din farvestil i form af badeværelsestilbehør. Fordelene ved dette, frem for maling af vægge eller farvede baderumsmøbler, er at de nemt og billigt kan udskiftes.

Følgende ting kan give et strejf af farver:

  • Tekstiler som håndklæder, bademåtter,
  • tæpper og bruseforhæng
  • sæbedispensere, tandbørsteglas og hånd-
  • klædeholdere
  • vaser og blomsterkrukker
  • billeder og figurer
  • dekorative elementer som stearinlys


Har du tips til at få tendensens farver ind på badeværelset?

Først og fremmest er det vigtigt at kigge på, hvad din farvestil er. Er du til det minimalistiske skandinaviske udtryk, kan det være en idé at holde farverne relativt neutrale. Der er flere af årets varme jordfarver, som er afdæmpende og kan være med til at skabe en rolig og afslappende atmosfære, hvilket kan være rart især på badeværelset.

Har du modsat forelsket dig i de lyse pastelfarver og vælger disse farver, får du et badeværelse, der udstråler balance og komfort. 

Andre eksperter peger også på de varme farver, men vurderer også at de kraftige farver igen får en plads i hjemme, i tæt samspil med de mere neutrale og rolige basisfarver. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kira Stougaard, Kira Design

Kira kan også hjælpe dig med at indrette dit nye badeværelse - læs mere her

Seneste indlæg