TIPS TIL DIT BADEVÆRELSE

TIPS TIL DIT BADEVÆRELSE

Vi har samlet et par gode råd og anvisninger til, hvordan du vedligeholder dit badeværelse og minimerer bakterier. 

 

Rengøring af armaturer og bruser

 

Rengøring af armaturer og bruser

De forkromede overflader rengøres ved daglig aftørring med en fugtig klud og eventuel en månedlig polering med en spritfugtig klud. Brug aldrig slibende produkter som f.eks. skuresvampe. Forkromede og farvede overflader tåler ikke syre som saltsyre, myresyre, eddikesyre, syreholdige rengøringsmidler samt klor og fosfor. Brug Ph-neutralt rengøringsmiddel eller mild sæbe, og spray aldrig rengøringsmiddel direkte på armaturet. 

 

Rengøring af toiletter og håndvaske

 

Rengøring af toiletter og håndvaske

Sæde, låg, cisterne og ydersiden af toilettet samt håndvasken rengøres med vand og universalrengøringsmiddel. Brug eventuelt en fin rengøringssvamp til fastsiddende rande, sæberester og lignende. Overfladerne kan skades af skuremidler. Indvendigt rengøres toilettet med toiletrens og toiletbørste. Ved vanskelige kalkrander kan du med fordel lægge et par lag toiletpapir på kalkranderne og hælde eddikesyre på papiret. Lad syren virke længst muligt - gerne natten over - og skrub derefter med toiletbørsten eller en fin rengøringssvamp. 

 

Rengøring af toiletter og håndvaske

 

Husk aftørring

Det er meget nemmere at forebygge og forhindre kalk end at fjerne kalk. Derfor er det vigtigt, at du tørrer af hver gang, du har været i bad. På den måde undgår du kalk på fliser og armaturer, og dit badeværelse vil være som nyt mange år frem.

 

Slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud

 

Slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud

Når du skyller ud i toilettet, spredes bakterier fra vandsprøjtet. Det undgår du, hvis du slår sæde og låg ned, inden du skyller ud.

 

Har du været på weekend eller ferie

 

Har du været på weekend eller ferie

Brusehovedet er typisk vådt, og det giver bakterier gode vækstbetingelser. Har du ikke brugt din bruser i nogle dage, er det derfor vigtigt at lade det varme vand løbe for fuldt tryk i 1-2 minutter, før du bruger den, så eventuelle bakterier bliver skyllet ud. 

 

 

Seneste indlæg